November start met een weekend boordevol leuke evenementen en activiteiten in Deventer. In de Deventer Weekendtips zetten we voor jou de leukste weekendtips voor het weekend van 4 t/m 6 november 2016 op rij!

VRIJDAG

—————————————————————————————————

ArtEZ Lunchtheater: Daniël van der Duim

ArtEZ LunchtheaterVrijdag 4 november 2016 12.15-13.00 uur

Elke vrijdag om 12.15 uur start het ArtEZ LunchTheater waarbij studenten van de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten optreden. De afdelingen muziek, dans en theater wisselen wekelijks met elkaar af. Je ziet werk van eerstejaars- tot eindexamenstudenten, veelal eigen gemaakt. Vandaag staat een optreden van de 21 jarige jazzpianist Daniël van der Duim op het programma.

Filmhuis de Keizer – Kleine zaal –  Leeuwenbrug 2 – 7411 TJ Deventer – Toegang gratis

—————————————————————————————————

Filmhuis de Keizer: Tonio

TONIOVrijdag 4 november 2016 21.15-23.15 uur

Op Eerste Pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Naar het boek van A.F.Th. van der Heijden.

Deventer Schouwburg – Keizerstraat 78 – 7411 HH Deventer – Entree: €6.50/5.50 – www.filmhuisdekeizer.nl

—————————————————————————————————

ZATERDAG

—————————————————————————————————

Galerie Kiek-Kus: Harry Ravers & Edith Stoel

galerie-kiek-kusZaterdag 5 november 2016 12.00-17.00 uur

Expositie: Harry Ravers kent de ongekende mogelijkheden om met materialen, kleuren en grafische voorstellingen zijn vakkennis tot uiting te brengen in grafiek. De objecten van Edith Stoel bestaan uit een combinatie van glas, brons en steen.

Galerie Kiek-Kus – Roggestraat 16 – 7411 EP Deventer – Entree: gratis

—————————————————————————————————

ZATERDAGMIDDAGCONCERT: SO WHAT

Zaterdagmiddag Concerten DeventerZaterdag 5 november 2016 15.00-16.00 uur

Dit zeer gevarieerde familieconcert van SoWhat is voor kleintjes vanaf 1 jaar, hun ouders, grootouders, oppas, tantes, ooms, de buren, het maakt niet uit! Het concert duurt één uur, waarin van alles aan bod komt: klappen, dansen, spelen, zingen, luisteren, klassieke muziek, jazz, voorlezen… en het allerleukste is dat de kinderen (en soms ook de ouders!) mogen meedoen. (Dit concert is onderdeel van De Zaterdagmiddag Concerten Deventer.)

Locatie: de Synagoge – Golstraat 23 – 7411 BN Deventer – Entree: Vrije gift www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl

—————————————————————————————————

STAPPEN:  1 jaar DORST in Deventer

dorst deventerZaterdag 5 november 2016 22.00-04.00 uur

Op 31 oktober jongstleden was het exact een jaar geleden dat DORST haar deuren opende aan de Brink in Deventer. Dit heugelijke feit mag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan en daarom viert DORST komend weekend haar verjaardag met een knallend verjaardagsfeest. Alle DORST Dj’s, Gratis Champagne, Cadeau’s voor de bezoekers en nog veel meer (18+) (Lees Meer)

DORST – Brink 38 – 7411 BT Deventer – www.dorstindeventer.nl

—————————————————————————————————

ZONDAG

—————————————————————————————————

Winkelen: Koopzondag in Deventer!

koopzondag-deventerZondag 6 november 2016 12.00-17.00 uur

Winkelen doe je natuurlijk in de leukste winkelstad van het land; Deventer! Op deze koopzondag zijn alle winkels in de historische binnenstad van Deventer geopend van 12:00 – 17:00 uur. Bovendien vinden er op deze dag allerlei leuke evenementen plaats in de binnenstad!

Binnenstad Deventer – Toegang Gratis 

 

Deventer Wereldstad 2016

deventer wereldstadZondag 6 november 2016 13.00-17.00 uur

De vierde editie van Deventer Wereldstad in de Deventer Schouwburg. Een bruisend internationaal feest van verbondenheid met veel dans, kunst, cultuur, debat, verhalen, muziek en activiteiten voor jong en oud. (Lees Meer)

Deventer Schouwburg – Leeuwenbrug 2 – 7411 TJ Deventer – Toegang gratis

—————————————————————————————————

Street Art Streets

street-art-streets-deventerZondag 6 november 2016 12.00-17.00 uur

Graffity artists, tekenaars, 3-D geprinte objecten en zelfs wild-breiers, tijdens Street Art Streets bruisen de winkelstraten van Deventer van de creativiteit. Tijdens het evenement maak je kennis met allerlei disciplines binnen de Street-Art en kun je je vergapen aan de verbluffende kunstwerken die onder je neus ontstaan. (Lees Meer)

Binnenstad Deventer – Toegang gratis

—————————————————————————————————

Deventer Design Discount

deventer design discountZondag 6 november 2016 10.00-17.00 uur

De Hip is voor één dag een Mega Store om je vingers bij af te likken. Onder het genot van een biertje kun je shoppen en kiezen uit de gekste gadgets van de Hipshop, unieke Runway items van Futura, bijzondere platen van Plato of het crimineel mooie design van Carlos in huis. Alleen vandaag voor zeer lage prijzen! (Lees Meer)

DEVENTER DESIGN DISCOUNT – 10.00-17.00 – DE HIP (BRINK 21)

—————————————————————————————————

Expositie: Vredesaffiches van Len Munnik

vredesweekZondag 6 november 2016 13.00-16.00 uur

Len Munnik is cartoonist met vooral politieke thema’s als onderwerp. Hij tekende o.a. voor Trouw en Opzij en later voor verschillende organisaties zoals Stichting Wakker Dier, de Dierenbescherming, de vakbonden CNV en FNV en de Triodos Bank. Hij won de Ton Smits Penning en in 1996 de Inktspotprijs.

Etty Hillesum Centrum – Roggestraat 3 – 7411 EP Deventer – Entree: €3,-

—————————————————————————————————

Natuurlijk kun je ook deze week naar de gezellige vrijdagmarkt (08.00-14.00) en zaterdagmarkt (19.00-17.00) op het gezelligste stadsplein van Nederland: de Brink in Deventer. Reden genoeg dus om er eens lekker op uit te trekken in Deventer of een bezoek aan onze mooie stad te brengen! Kom je van ver? Blijf dan lekker slapen! Wij hebben wel wat tips voor je!

Fijn weekend! In Deventer natuurlijk!

(Leuke tips voor de Deventer Weekendtips zijn altijd welkom! Heb jij een leuke tip die écht niet mag ontbreken? We horen het graag van je!)

Reacties

reacties