Hoewel de temperaturen anders doen vermoeden opent kunstijsbaan De Scheg in Deventer komend weekend haar deuren voor het winterseizoen. Om dit te vieren vinden er dit weekend allerlei leuke activiteiten plaats en komt Olympisch kampioen Erben Wennemars naar Deventer om het schaatsseizoen feestelijk te openen.

Op zaterdag 8 oktober kunnen sportieve en fanatieke hardrijders al tussen 14.00 en 17.00 hun banen trekken. De schaatsschool en het KNSB sprintteam Gelderland komen clinics geven. Voor de recreatieve schaatsers begint het schaatsseizoen op zondagmiddag 9 oktober. Tussen 12.00 en 17.00 staan er diverse demonstraties en pret op het ijs op het programma. Mocht je nog niet helemaal stevig op je schaatsen staan kun je op deze zondag ieder half uur meedoen aan kennismakingslessen. Olympisch kampioen Erben Wennemars komt naar Deventer voor de feestelijke opening. Wat zijn rol precies gaat zijn blijft nog even een verassing, maar zeker is dat je dit niet wilt missen!

Voordelige tarieven tijdens openingsweekend

Met dit feestelijke weekend maakt Sport- en Bewegingscentrum de Scheg in Deventer een begin aan een lang (en hopelijk koud) schaatsseizoen. Tussen zaterdag 8 oktober 2016 en zondag 12 maart 2017 is de kunstijsbaan van De Scheg vrijwel dagelijks geopend. Tijdens het openingsweekend gelden extra voordelige tarieven. Kunderen t/m 12 jaar betalen € 2,50 en iedereen vanaf 13 jaar mag voor € 5,- de hele dag schaatsen. Natuurlijk is het ook dit jaar weer mogelijk om schaatsen te huren.

Activiteiten

Naast het schaatsen worden er de hele winter leuke activiteiten georganiseerd. De kids kunnen zich uitleven in de winterspeeltuin, De Speelpool en op het IJsplein. Even lekker opwarmen doe je bij de open haard in het gezellige schaatscafé.

Kunstijsbaan De Scheg – Piet van Donkplein 1 – 7422 LW Deventer

Reacties

reacties