Deventer bruist, en zeker dit weekend! Leuke evenementen en activiteiten voor jong en oud, en dan ook nog eens een gezellige december koopzondag! In de Deventer Weekendtips zetten we voor jou de leukste weekendtips voor het weekend van 18 t/m 20 november 2016 op rij!

VRIJDAG

—————————————————————————————————

In debat met Özcan Akyol

ozcan akyol - nederland leest-minVrijdag 25 november 2016 (aanvang: 17.00 uur)

Ik kader van de actiemaand “Nederland Leest” gaat Özcan “Eus” Akyol in debat met plaatsgenoten en lokale politici over de voors en tegens, zin en onzin, kansen en risico’s van onze democratie. (Lees hier meer over dit debat en de deelnemers)

Centrum Bibliotheek – Brink 70, Deventer – Aanvang 17.00 uur – Toegang gratis

—————————————————————————————————

Deventer Bluesnight 2016

deventer bluesnight 2016-1Vrijdag 25 november 2016 (21.00 – 01.00 uur)

Tijdens de Deventer Bluesnight 2016 spelen 10 bands op 9 locaties in de gezellige binnenstad van Deventer. Voor deze editie staan er zowel nationaal als internationale acts op het programma. (Bekijk hier het programma)

Binnenstad Deventer – 21.00 – 01.00 – Toegang: gratis – www.deventerbluesnight.nl

—————————————————————————————————

ZATERDAG

—————————————————————————————————

Nieuwe muziekvrienden aan de IJssel

muziekvrienden aan de ijsselZaterdag 26 november 2016 (14.00-18.00 uur)

We hebben nieuwe buren! Afkomstig uit Syrië, Afghanistan, Iran, Eritrea en andere landen. Kennis maken met elkaar, hoe kan dat beter dan via muziek? In 2017 staat in Deventer een speciaal project op het programma voor nieuwe muziekvrienden, jong en oud, liefhebber en professional. We gaan samen muziek maken en leren zo elkaar, elkaars muziek en nieuwe instrumenten kennen.  Op zaterdag 26 november 2016 ben je welkom om te komen proeven aan de activiteiten die op het programma staan in 2017. Maar liefst 9 muzikanten staan die middag voor je klaar en verzorgen samen een heel gevarieerd programma.

Muziekhuis Deventer – Van Calcarstraat 4 – 7415 CK Deventer – Toegang: Gratis – www.muziekhuisdeventer.nl

—————————————————————————————————

Bezoek de verdwenen tempel van Geert Groote in Virtual Reality

Zaterdag 26 november 2016 (11.00-16.00 uur)

Wie zegt dat geschiedenis saai is moet zaterdag echt eens een bezoek brengen aan het Geert Groote Huis in Deventer. Vanaf zaterdag biedt het museum een uniek inkijkje in het leven van Geert Groote en zijn volgers. Met een Occulus Rift op je neus wandel je d.m.v. virtual reality zo de rijke historie van de 16e eeuw binnen. Je brengt een bezoek aan de kapel die rond het jaar 1500 op de plek van het Geert Groote Huis stond en waarin de broeders en zusters van het Gemene Leven samenleefden. (Lees hier meer over deze bijzondere ervaring in het Geert Groote Huis)

MUSEUM GEERT GROOTE HUIS – LAMME VAN DIESEPLEIN 4 – DEVENTER – Toegang: €5,-

—————————————————————————————————

Swingnight @Boode!

swingnight boodeZaterdag 26 november 2016 (21.30 – 02.00 uur)

Misschien wel niet in Deventer zelf, maar Boode hoort er natuurlijk wel gewoon helemaal bij! Op zaterdag 26 november komt de Swingnight weer naar Boode in Bathmen. Het recept is onveranderd: Lekker dansen op de beste Dance-Classics uit de 80’s, 90’s, 00’s én hits van nu. Een ouderwets gezellige avond dus. Be there!

Boode – Brink 10 – Bathmen – Entree: €6,- www.swingnight.nl

—————————————————————————————————

Yumm Yumm @DORST!

yumm yumm dorstZaterdag 26 november 2016 (23.00 – 04.00 uur)

Beleef zaterdag 26 november samen met je vrienden de allerlekkerste Urban night-out van het land en dans mee op de lekkerste hitjes van o.a. Danjah, Superior, Sam Shaydee, Baas en SMP. Dit alles zal gepresenteerd worden door niemand minder dan Mc May. Markeer de 26ste dik in je agenda en breng je crew vast op de hoogte.

DORST! – Brink 28 – Deventer – Toegang: Gratis – www.dorstindeventer.nl

—————————————————————————————————

ZONDAG

—————————————————————————————————

Zeldzaam Mooi Winterevenement!

zeldzaam mooi winterevenement deventerZondag 27 november 2016 (11.00 17.00 uur)

Tijdens het Zeldzaam Mooi Winterevenement 2016 presenteren ruim 70 verschillende deelnemers hun waren en diensten vanuit kramen en stands op de bijzondere locatie van de brandweerkazerne. Van (woon) accessoires, schapenvachten en zelf ontworpen kinderkleding tot heerlijke (warme) biologische lekkernijen als poffertjes, frietjes, en stroopwafels, je kunt het zo gek niet bedenken en het is te verkrijgen tijdens dit gezellige evenement. (Lees hier wat er nog meer te beleven is tijdens het Zeldzaam Mooi Winterevenement)

Brandweerkazerne Deventer – Schonenvaarderstraat 5 – Deventer – Toegang €1,- 

 

Extra “December” Koopzondag

extra koopavond koopzondag deventer december 2016Zondag 27 november 2016 (12.00 – 17.00)

Ook je decemberinkopen doe je natuurlijk in Deventer. Op deze extra koopzondag shop je, bijvoorbeeld in de gezellige binnenstad of in het Winkelhart van Colmschate de leukste decembercadeaus bij elkaar. (Bekijk hier een overzicht van alle extra december koopavonden/koopzondagen in de diverse winkelgebieden in Deventer)

O.a. Centrum, Boreel, Winkelhart Colmschate – 12.00 – 17.00 – Toegang: Gratis

—————————————————————————————————

DEVENTER DOET! BOWIE

DEVENTER DOET! DAVID BOWIEZondag 27 november 2016 (14.00 – 18.00 uur)

Een bont gezelschap aan muzikanten en bands uit Deventer e.o. brengen een op deze zondagmiddag een tribute aan deze legendarische excentrieke zanger in de Hip. Ondersteund met videobeelden on wide screen voor nog meer beleving. Hier wil je bij zijn! (Wees op tijd want vol=vol)

de Hip – Brink 21 – Deventer – Toegang: Gratis  – www.dehip.nl

—————————————————————————————————

Opening: Schwere Worte

Zondag 27 november 2016 (13.00 – 17.00 uur)

Opening van een boeiende solo-tentoonstelling van Peter Kalkowsky in het Bouwhuis. Abstractie en lijnenspel zijn kenmerkend voor graficus en typograaf Peter Kalkowsky. Hij is in 1967 in Duitsland geboren, heeft 1992-97 visuele communicatie aan de Fachhochschule Aachen (D) gestudeerd en woont en werkt intussen al tien jaar in Zutphen. Kalkowsky ’s specialiteit is de draaddruk.

Het Bouwhuis – Croddendijk 8 – Lettele – Toegang: gratis – www.hetbouwhuis.net

—————————————————————————————————

Zwarte Pieten Festival 2016

zwarte pieten festival-podiumZondag 27 november 2016 (12.00 – 17.00 uur)

Tientallen zwarte pieten reizen op zondag 27 november af naar winkelcentrum Colmschate voor het jaarlijkse Zwarte Pieten Festival. Samen met de kids maken ze er met lekker eten, muziek en nog heel veel meer vermaak een gezellige boel van op de Flora. (Lees hier alles over het programma van het Zwarte Pieten Festival 2016)

Winkelhart van Colmschate – Flora 97 – 7422 LR Deventer
Toegang: gratis –

—————————————————————————————————

Naast al deze gezellige activiteiten is er natuurlijk nog veel meer te beleven in en rond Deventer. Op OntdekDeventer.nl houden we je iedere dag op de hoogte van aankomende evenementen en activiteiten.

Vergeet ook vooral de gezellige vrijdagmarkt (08.00-14.00) en zaterdagmarkt (19.00-17.00) op het mooiste stadsplein van Nederland: de Brink in Deventer geen bezoekje te brengen.

Er is altijd wel een reden om er eens fijn op uit te gaan in Deventer! Kom je van ver? Blijf dan lekker slapen! Wij hebben wel wat tips voor je!

Fijn weekend! In Deventer natuurlijk!

(Leuke tips voor de Deventer Weekendtips zijn altijd welkom! Heb jij een leuke tip die écht niet mag ontbreken? We horen het graag van je!)

Reacties

reacties