Op zaterdag 10 december aanstaande vindt de allereerste editie van het GitGo Bluesfestival plaats in Deventer. Een indrukwekkende line-up vol (inter-)nationale acts spelen op deze dag op 4 podia in de Deventer Schouwburg.

Een snelle blik op het programma zal menig blues liefhebber doen watertanden. Zo prijken namen als Mac Arnold & Plate Full O’ Blues (USA) met zuivere, onversneden Chicago blues, de Sunset Travelers (Roel Spanjers en Frédérique Spigt), Leif de Leeuw Band en de Engelse blues- en soulzangeres Kyla Brox op het programma.

John Hayes

Tussen 17.00 uur en middernacht is Deventer het kloppend hart van blues minnend Nederland.GitGo Bluesfestival - john hayes Al is het niet uit te sluiten dat men ook vanuit het buitenland de Deventer Schouwburg zal weten te vinden. De organisatie is er in geslaagd om naast de toch al spetterende line-up een blues-beleving te realiseren die zijn weerga niet kent. Naast de muzikale hoogtepunten is er namelijk een zeer divers randprogramma in de Deventer Schouwburg.

Gitarist John Hayes (o.a. bekend van Mother’s Finest) is gestrikt om een heuse gitaar-clinic te geven aan ‘de lucky few’ die kaarten weten te bemachtigen voor GitGo Bluesfestival (aanmelden via info@deblueskrant.nl)

 

Bluesbazaar, expositie en proeverijen

Tijdens het festival is er een Bluesbazaar, een markt met aan blues gerelateerde producten, met onder andere de schilderijen van Theo Reijnders. A Nice Try verzorgt een adembenemende foto-expositie met prachtige foto’s van (inter-)nationale grootheden tijdens liveoptredens. Naast muzikaal zal menig liefhebber overigens ook watertanden van de proeverijen van bijvoorbeeld Wagging Finger Destillery, Davo Bierbrouwerij en de festival-burgers en hotdogs van Karma drink and m’eat me.

Tickets

De kaartverkoop voor het GitGo Bluesfestival is inmiddels in volle gang. Als je zeker wilt weten dat je erbij kunt zijn doe je er slim aan je kaarten in de voorverkoop aan te schaffen. Naast dat dit voordeliger is (€ 22.50) i.p.v. € 27.50 aan de deur, is het maar zeer de vraag of er op de dag zelf nog wel kaarten beschikbaar zullen zijn!

Voor de volledige line-up, het programma en kaarten kijk je op de website van GitGo Bluesfestival.

GitGo Bluesfestival – 10 december 2016 (17.00-00.00) – Deventer Schouwburg

Reacties

reacties