Het weekend staat weer voor de deur! Ook deze week zijn er weer veel leuke dingen te doen en beleven in Deventer. In de Deventer Weekendtips zetten we voor jou de leukste weekendtips voor het weekend van 18 t/m 20 november 2016 op rij!

VRIJDAG

—————————————————————————————————

Huiskamerconcert met John Kostermans (ZiNiZ)

ZiNiz DeventerVrijdag 18 november 2016 (aanvang: 20.00 uur)

“Alles is van glas”, is de titelsong van een muzikale voorstelling over deze mooie maar ook krankzinnige wereld, wie mag er zijn, wie mag meedoen. En wie is er wel maar mag alleen maar toeschouwer zijn alsof hij achter glas zit. Over vervreemding. Een persoonlijke signatuur aan de dag van nu, met een knipoog maar soms ook met venijn. Geen cabaret maar vooral muziek met een verhaal. Bijdrage €10,- (inclusief koffie/thee en een glaasje in de pauze.

ZiNiz – Achter de Broederen 8 – 7411PS Deventer – Aanvang 20.00 uur – Toegang €10,- Opgeven via info@zinizdeventer.nl

—————————————————————————————————

Filmhuis De Keizer: Layla M.

layla-mVrijdag 18 november 2016 (19.30-21.00 uur)

De 18-jarige Layla is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof.

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 – 7411 HH Deventer – Entree: €6.50/5.50 – www.filmhuisdekeizer.nl

—————————————————————————————————

CATCH – EDITIE 25! (Kunstenlab)

catchVrijdag 18 november 2016 (19.30-23.00 uur)

Creatieve professionals met bijzondere verhalen en vernieuwende concepten krijgen het podium. Een dynamische avond vol leuke, opvallende en interessante sprekers van binnen en buiten Deventer die zich aan je presenteren, aan de hand van 20 afbeeldingen in 6 minuten en 40 seconden. Het dwingende format van 20 slides x 20 seconden per slide zorgt ervoor dat de presentaties catchy, creatief en to-the-point zijn, en soms ook hilarisch. Na afloop is er een dj en kun je onder het genot van een drankje contacten leggen.

Kunstenlab – Havenplein 20 – 7411 ME Deventer – Toegang gratis! – www.kunstenlab.nl

—————————————————————————————————

ZATERDAG

—————————————————————————————————

Speelgoedmuseum: Sinterklaasverhalen bij de toverlantaarn

Hoe-SinterklaasZaterdag 19 november 2016 (14.00-14.30 uur)

Tijdens de Sinterklaasvoorstellingen rondom de toverlantaarn worden zeldzame handgeschilderde glasplaten vertoond waarbij we de bijzondere verhalen vertellen van Mr. Bellaart: ‘Hoe het kwam dat Sinterklaas een Pieterbaas in dienst nam’, W.G. van de Hulst: ‘Klaas’ en Mr. Schenkman: ‘Sint Nikolaas en zijn knecht’. In het magische licht van de toverlantaarn komen deze nostalgische verhalen weer tot leven. De toverlantaarn is de voorloper van de film en televisie en uitgevonden in 1659 door de Nederlandse natuurkundige Christiaan Huygens. In de zaal ‘Spelen met je ogen’ is nog veel meer optisch speelgoed te bewonderen.

Speelgoedmuseum Deventer – Brink 47 – 7411 BV Deventer – Entree: €5,- / €2,-

—————————————————————————————————

ZATERDAGMIDDAGCONCERT: LAURENS DE MAN

laurens de manZaterdag 19 november 2016 (aanvang: 15.00 uur)

Orgelconcert van Laurens de Man. Sinds januari 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt. Het oeuvre van J.S. Bach speelt een bijzondere rol in zijn activiteiten. In mei en juni 2014 deed hij voor zowel orgel als piano Bachelorexamen; voor beide examens slaagde hij cum laude. Op het programma van zijn piano-examen stonden o.a. Bach’s Goldbergvariaties.
Dit concert is onderdeel van De Zaterdagmiddag Concerten Deventer.

Locatie: Bergkerk – Bergkerkplein 1 – 7411 EN Deventer – Entree: Vrije gift – www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl

—————————————————————————————————

Vogelexpositie Deventer Vogelvrienden

deventer vogelvriendenZaterdag 19 november 2016 (10.00-18.00 uur)

De Deventer Vogelvrienden houden op zaterdag 19 en zondag 20 november hun jaarlijkse vogelexpositie. Met ruim 400 vogels biedt de show een fraai overzicht van cultuurvogels als kanaries, tropische vogels en parkieten. De mooiste kweekresultaten van het afgelopen jaar zullen aanwezig zijn tijdens deze expositie, die dit jaar extra feestelijk is omdat de vereniging in december 80 jaar bestaat.
Openingstijden: Zaterdag 19/11: 10.00-18.00 / Zondag 20/11: 10.00-16.00 uur.

Zalencentrum De Horst – Kerkstraat 5 – 7412 XM Deventer – Toegang: Gratis

—————————————————————————————————

ZONDAG

—————————————————————————————————

Deventer Danst!

deventer danstZondag 20 november 2016 (aanvang: 14.30 uur)

De Deventer Dansdagen is het evenement voor dansliefhebbers en wordt dit jaar alweer voor de 11e keer georganiseerd. Met als spektakelstuk de voorstelling Deventer Danst! Vrijwel alle dansstijlen komen vandaag aan bod waaronder hiphop, streetdance, flamenco, buikdans, klassiek, jazz en modern. Sommige van deze dansgroepen staan regelmatig op een podium, maar voor een aantal van hen is dansen in de grote zaal geheel nieuw. Een unieke kans om podiumervaring op te doen. Speciale gasten dit jaar zijn danstalenten uit Deventer die studeren aan verschillende dansacademies.

Deventer Schouwburg – Leeuwenbrug 2 – 7411 TJ Deventer – Toegang €6.50 – www.deventerschouwburg.nl 

 

Taste of Jazz: Joris Teepe’s ‘Holland-America’ Trio

taste of jazz joris teepeZondag 20 november 2016 (aanvang: 15.00 uur)

Taste of Jazz is een heerlijke zondagmiddag uit, zowel voor de geconcentreerde luisteraar als voor diegenen die voor de gezelligheid komen. In acht live optredens op de derde zondag van de maand wordt het publiek verschillende smaken van de jazzmuziek voorgeschoteld. Daarbij weet de organisatie steeds de top van de Nederlandse jazz scene naar Deventer te halen. Vandaag Taste of Jazz met Joris Teepe’s Holland-America Trio

de Fermerie – Muggeplein 9 – Entree: € 9,- / € 5,- – www.tasteofjazz.nl

—————————————————————————————————

Tango Salon (DOK H2O)

tango-salonZondag 20 november 2016 (Aanvang: 16.00 uur)

Dansen in de foyer op de fijne muziek. Elk milonga een andere DJ, die wij met zorg kiezen op zijn of haar afgestemde, fijne en herkenbare draaistijl. Tussendoor in het aangrenzende open café is het aangenaam vertoeven met een vriendelijk geprijsde en eerlijke dranken en gerechten. Met mooi weer kun je ook heerlijk buiten verblijven op het terras. Een heerlijke middag/avond Tango Salon in DOK H2O!

DOK H2O – Scheepvaartstraat 13 – 7411 MB Deventer – Entree: €7  – www.dokh2o.nl

—————————————————————————————————

Natuurlijk kun je ook deze week naar de gezellige vrijdagmarkt (08.00-14.00) en zaterdagmarkt (19.00-17.00) op het gezelligste stadsplein van Nederland: de Brink in Deventer. Reden genoeg dus om er eens lekker op uit te trekken in Deventer of een bezoek aan onze mooie stad te brengen! Kom je van ver? Blijf dan lekker slapen! Wij hebben wel wat tips voor je!

Fijn weekend! In Deventer natuurlijk!

(Leuke tips voor de Deventer Weekendtips zijn altijd welkom! Heb jij een leuke tip die écht niet mag ontbreken? We horen het graag van je!)

Reacties

reacties