Op 6 november vindt alweer de vierde editie van Deventer Wereldstad plaats in de Deventer Schouwburg. Een internationaal feest van verbondenheid met veel dans, kunst, cultuur, debat, verhalen, muziek en activiteiten.

Het bruisende evenement Deventer Wereldstad richt zich op een breed publiek. De hele dag door zijn er allerlei leuke, interessante en boeiende activiteiten en presentaties voor volwassenen (met hun kinderen), jongeren, studenten, het bedrijfsleven en hun (internationale) medewerkers.

Afwisselend programma

Met een programma vol muzikale, culinaire en interessante elementen leveren allerlei culturele en onderwijsinstellingen uit Deventer een kleurrijke bijdrage aan Deventer Wereldstad. Diverse stichtingen presenteren hun werkzaamheden met betrekking tot de Global Goals tijdens de wereldmarkt en voor kinderen én volwassenen zijn er allerlei workshops, optredens en voordrachten op verschillende plekken in de Deventer Schouwburg.

Sheila’s buikdanscentrum, Fidance & Nesma, Studio DansZo, Los Parajitos en de Leeuwenkuil staan op deze dag garant voor een verscheidenheid aan dansvoorstellingen. Van klassieke Oriëntaalse dans tot Whirling en van Flamenco tot Marokkaanse dans en buikdansen.

Tijdens het evenement is er ook veel aandacht voor Connect2Uganda. Een ontwikkelingsproject van diverse Deventer bedrijven en organisaties dat al sinds 2012 in Uganda acties is rond het thema voedselzekerheid. Leerlingen van AOC Oost die net zijn teruggekomen uit Oeganda vertellen over hun ervaringen, Rabobank Salland lanceert een nieuwe Deventer Koffiesoort met o.a. koffiebonen uit Oeganda, een Nederlandse ondernemer vertelt over zaken doen in Oeganda en Go Ahead Eagles presenteert hun plannen voor een ‘train de trainer’- programma in Oeganda. Een groep van de Leeuwenkuil verzorgt een feestelijke intermezzo door een op Afrika geïnspireerde dans op te treden.

Burgemeester Heidema

Speciaal voor Deventer Wereldstad ontvangt Burgemeester Andries Heidema op deze dag een bestuurlijke en ambtelijke delegatie uit Bukomansimbi-Oeganda, vertegenwoordigers van VNG International, de ambassadrice voor Oeganda in Nederland en België, Mirjam Blaak Sow en verschillende instellingen uit Deventer die in Oeganda actief zijn.

Een dag vol gezelligheid en cultuur die een brug slaat naar de wat serieuzere zaken die óók onze aandacht vragen…Juist nu. Kortom: Een dag waar je bij wilt zijn!

Op zondagmiddag 6 november is iedereen, jong en oud, van harte welkom in de Deventer Schouwburg van 13.00 – 17.00 uur. De toegang gratis!

Meer informatie én een uitgebreid programma van Deventer Wereldstad is te vinden op www.deventerwereldstad.nl

Reacties

reacties