De tweede zaterdag in mei is het Nationale Molendag, een jaarlijks evenement waarop meer dan 600 wind- en watermolens geopend zijn voor het publiek. Op zaterdag 14 mei is ook onze ‘eigen’ Bolwerksmolen geopend en worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

De Achtkante zaagmolen is al ruim 150 jaar oud en enkele jaren geleden grondig gerestaureerd. Tussen 1 mei en 1 oktober is de molen op dinsdag en zaterdag 10.00-16.00 uur geopend voor het publiek.

Nationale Molendag 2016

De molen zal volop in bedrijf zijn. De vrijwilligers geven demonstraties en zullen uitleg geven hoe de houtzaagmolen werkt. Natuurlijk is er de mogelijkheid om de handen uit de mouwen te steken en te zien/beleven hoe het is om met een houtzaagmolen te werken.

Activiteiten

De activiteiten op Nationale Molendag beginnen rond 10.00 uur. Bomen worden uit het water gehaald en geschild, voordat ze gezaagd worden. Spectaculair is een demonstratie van bomen slepen door Belgische trekpaarden. Deze paarden maakten vorig jaar hun première op de Bolwerksmolen en na een daverend succes keren zij dus terug! Heb je ze vorig jaar gemist zorg er dan voor dat je ze dit jaar zeker te zien krijgt. Deze wordt verzorgd door ’t Belsenspan (Fam. Hulsman) uit Dalfsen.

Een unieke kans om de Bolwerksmolen eens in actie te zien! Ook zeer geschikt voor een bezoek met kinderen.

Locatie: Bolwerksweg 8, 7419 AA Deventer.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van de Bolwerksmolen.

Reacties

reacties