Aanstaande zondag is het weer zover. Deventer is voor een dag de boekenhoofdstad van Nederland en misschien wel van heel Europa. Ruim zes kilometer boeken verspreid over bijna 900 kramen in en rond de historische binnenstad van Deventer. Maar is er meer dat de Deventer Boekenmarkt 2016 tot een van de leukste evenementen van Deventer maakt en waarvoor je dit weekend echt in Deventer moet zijn!

Naast de vele duizenden boeken, van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis, waartussen de liefhebbers kunnen speuren naar nét dat ene gewilde exemplaar is er rond de Deventer Boekenmarkt ook een zeer royaal randprogramma met muziek, kunst en speciale exposities.

De Grote Deventer Taalstrijd

Het Boekenmarkt weekeinde begint op vrijdagavond 5 augustus al met De Grote Deventer Taalstrijd. Een dictee, geschreven door Deventer schrijver Özcan Akyol, dat geheel in het teken zal staan van Johan Cruijff. Het dictee is onderdeel van Wartaal IV en opent een weekend vol leuke literaire activiteiten in De Hip op de Brink.

Markt, markt en nog eens markt

Zaterdagmiddag is het markt dat de klok slaat in Deventer. Naast de altijd gezellige zaterdagmarkt op de Brink is er ook de Brocante aan de IJssel markt (Walstraat/Grote Poot) en De Deventer Kraampjes op het Lamme van Dieseplein. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is kunnen liefhebbers van vinyl op zaterdag de hele dag hun hart op halen in de tuin van het Burgerweeshuis tijdens de platenbeurs Deventer Vinylstad (Burgerweeshuis 10.00-17.00).

Poëziefestival Het Tuinfeest

Op de avond voor de Deventer Boekenmarkt (zaterdag 6 augustus) is er traditioneel het Poëziefestival Het Tuinfeest in en rond Theater Bouwkunde. Het Tuinfeest geldt voor velen als de officieuze opening van de Deventer Boekenmarkt. Naast gevestigde namen als Bart Chabot en Dichter des Vaderlands Anne Vegter, is er tijdens Het Tuinfeest ook veel ruimte voor muziek en lokale dichters.

Deventer Boekenmarkt 2016

Zdeventer-boekenmarkt-headondag morgen vanaf 9.30 gaat de boekenmarkt in Deventer dan eindelijk officieel van start. In de praktijk stroomt Deventer echter vanaf 7.00 uur al vol met boekenjagers en dagjesmensen. Tijdens de boekenmarkt is het koopzondag en vinden er activiteiten als Manifestatie Boek der Boeken (Grote of Lebuinuskerk 10.00-17.00) en de Verkiezing Belangrijkste Boek (Burgermeesterskwartier 10.00-17.00) plaats. Op en rond de boekenmarkt zorgen Mobiel Grafisch Museum, Prentje Momentje, Radio Barkas, de Boeken Geisha’s en andere acts voor een leuke creatieve, muzikale of interessante opluistering van het geheel.

Natuurlijk zijn ook alle gezellige restaurants, cafés, en lunchrooms geopend om je te ontvangen voor een hapje, drankje of een lekkere lunch of diner. Of je nu komt voor een leuk dagje uit of er een heerlijk weekend Deventer van maakt. Je bent van harte welkom en wij wensen je alvast een te gek weekend toe in de gastvrije Hanzestad Deventer tijdens de Deventer Boekenmarkt 2016!

Deventer Boekenmarkt 2016 – Zondag 7 augustus 2016 09.30-17.00  – Binnenstad Deventer

Reacties

reacties