Update: 24 maart

Gratis parkeren in de Deventer binnenstad om zo de aantrekkingskracht van de stad te vergroten. Dit is als het aan de gemeenteraadsfractie van Deventer Belang ligt slecht een kwestie van tijd. De fractie zal woensdag een motie indienen voor een proef met gratis parkeren in Deventer.

“Elders zijn proeven gaande met gratis parkeren en die zijn succesvol”, aldus fractievoorzitter Margriet de Jager. Als voorbeeld geeft ze Harderwijk, onlangs werden hier 150 gratis parkeerplaatsen aangewezen.

Brinkgarage

De Jager wil onderzoeken of het haalbaar is om bijvoorbeeld parkeren in de Wilhelminabruggarage, nu omgedoopt tot Brinkgarage, de eerste twee uur gratis te maken als proef.” Een proef die als het aan Deventer Belang een jaar moet duren en daarna kan worden geëvalueerd.

Opbrengsten

Het voorstel van Deventer belang zal een, forse, invloed hebben op de hoogte van de parkeeropbrengsten op de gemeentelijke begroting. Deze zullen naar beneden moeten worden bijgesteld. Wanneer de proef succesvol blijkt wil Deventer Belang dit al vanaf de begroting van 2017 structureel aanpassen.

Bijeenkomst

“Op 18 april is een binnenstadsbijeenkomst gepland. Wij willen als fractie graag een handreiking bieden om een eerste stap te zetten met mogelijkheden op het gebied van parkeren.” aldus de Jager.

Eerder al luidde ondernemers uit de Deventer binnenstad de noodklok over de situatie en aantrekkelijkheid van het centrum van de stad. Het plan van Deventer belang lijkt hier op in te spelen net als het plan om de verplichte sluittijden voor de Horeca af te schaffen.

Update: Plan afgeschoten door gemeenteraad

Het plan van de Jager kon woensdagavond op weinig steun rekenen in de gemeenteraad. Verantwoordelijk wethouder Liesbeth Grijsen (Gemeentebelang) gaf aan dat uit experimenten in andere plaatsen blijkt dat het effect van gratis parkeren weinig tot niets uithaalt. Bovendien was de ontbrekende financiële onderbouwing voor de raad ook een reden het plan niet te steunen.

Ben jij het eens met dit plan of voel je meer voor gratis parkeren in de gehele binnenstad? Laat het je mening horen via de reacties!

Reacties

reacties

2 REACTIES

  1. I like the valuable info you provide in your articles.
    I will bookmark your blog and check again here regularly.
    I am quite certain I will learn a lot of new stuff right here!
    Good luck for the next!

  2. Your mode of describing all in this piece of writing is in fact good,
    every one be able to easily understand it, I love visiting Deventer! Thanks a lot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here