Tientallen zwarte pieten reizen op zondag 27 november af naar winkelcentrum Colmschate voor het jaarlijkse Zwarte Pieten Festival. Samen met de kids maken ze er met lekker eten, muziek en nog heel veel meer vermaak een gezellige boel van op de Flora.

Je kunt inmiddels spreken van een heuse traditie. Ieder jaar zo vlak voor de verjaardag van de goedheiligman is het winkelcentrum Colmschate minimaal één dag het domein van de vrolijkste pieten van Nederland. Ook dit jaar komen de pieten langs en pakken ze flink uit met een boordevol programma voor de allerkleinsten.

Activiteiten
Voor het 12e jaar op rij kunnen de kids deze zondag “Eten met de pieten” in de tent. Nadat ze samen met de pieten hebben genoten van een lekker eetpakketje en wat te drinken aan de gedekte tafels barst het feest pas echt los. De discopiet start de muziek en er wordt gezongen, gedanst en natuurlijk erg veel te lachen! Na 45 minuten zit het feest er op en verlaten de kids mét een klein cadeautje van Piet en een herinnering om nooit meer te verlaten de feesttent. (Voor deelname aan Eten met de Pieten is opgave noodzakelijk. Een kaartje kost maar 1 Euro (verkrijgbaar bij slager Vrielink, Jumbo Hans Kok en Gall & Gall op de Flora).

zwarte-pieten-festival-pieten-expressTijdens het Zwarte Pieten Festival zal ook de Zwarte Pieten Express weer rijden rond het winkelcentrum. Stuurpiet heeft dit jaar extra geoefend om de kinderen veilig naar het station (ter hoogte van AMI Kappers) te brengen. Onderweg deelt een andere piet lekkere pepernoten uit. Stap dus maar snel in de gratis Zwarte Pieten Express!

Pietendiploma
De taak van een echte Piet is er niet een die iedereen zomaar even kan uitvoeren. Iedere Piet moet om zichzelf een echte Piet te kunnen noemen een heus Pietendiploma halen. Tijdens het Zwarte Pieten Festival op de Flora kunnen alle kids zélf een echt Pietendiploma halen. Tijdens een parcours met cadeaugooien, een evenwichtsbalk en allerlei andere hindernissen kunnen ze de 2 pieten van de pietenacademie overtuigen een goede piet te zijn. Als dit lukt ligt er voor de kids een écht pietendiploma klaar!

Feest op het podium
zwarte pieten festival-podiumEen van de hoogtepunten van het Zwarte Pieten Festival is het podiumfeest. Op het grote podium (op het plein ter hoogte van de Bruna) vinden allerlei leuke activiteiten plaats. Zo zal de goochelpiet zijn opwachting maken, leest Deventer schrijfster Anke Bits leuke verhalen voor, is een er poppenkastvoorstelling met zwarte pieten en kun je meedoen aan allerlei spelletjes zoals Bingo! Natuurlijk zijn ook de danspieten aanwezig om er een knallend feestje van te maken!

 

Naast al deze feestelijkheden is het ook nog eens koopzondag bij Winkelcentrum Colmschate, extra gezellig (en handig) dus!

Zwarte Pieten Festival – 27/11/16 (12.00-17.00) – Winkelhart van Colmschate – Flora 97, 7422 LR Deventer – Meer info: www.colmschate.com

Reacties

reacties