Komend weekeinde is het weer tijd voor Wartaal bij De Hip. Het is alweer de 4e editie van het luchtig literaire programma dat traditioneel in het boekenmarkt weekeinde plaatsvindt. Dit jaar staat Wartaal IV in het teken van Johan Cruijff die dit jaar overleed.

“Op 24 maart dit jaar overleed Johan Cruijff in Barcelona. Het was op dat moment meteen duidelijk dat Wartaal IV geheel in het teken zou staan van de grootste Nederlander aller tijden. Naast geniaal voetballer en zeer succesvol trainer, verdient Johan Cruijff ook een standbeeld voor zijn taalgebruik. Het was een genot om naar hem te luisteren, de draad kwijt te raken en dan achteraf tot het besef te komen dat hij weer iets heel moois had gezegd.” Aldus het bericht waarmee het thema van deze editie van Wartaal werd aangekondigd.

Dictee

Op vrijdag 5 augustus is er De Grote Deventer Taalstrijd. Tijdens het dictee, dat speciaal voor deze gelegenheid is geschreven door schrijver Özcan ‘Eus’ Akyol wordt de beheersing van de Nederlandse taal van een aantal genodigden waaronder o.a. lokale politici, sporters, winkeliers en schrijvers onderworpen aan een pittige test. Ook jij kunt meedoen aan het dictee en een gooi doen naar de titel “Taal Koning van Deventer” . De enige voorwaarde is dat je uit Deventer of directe omgeving komt. Opgeven is gratis en kan via fonzo@home.nl.

Na het dictee vinden, net als op tv, interviews met de deelnemers plaats. Om 23.00 zal de winnaar van De Grote Deventer Taalstrijd bekend worden gemaakt en barst het Boekenmarktbal los in De Hip.

Johan Cruijff Show

Met een heuse Johan Cruijff Show geeft De Hip de beste voetballer aller tijden een laatste saluut op de zaterdagavond van het Boekenmarkt weekeinde. De organisatie belooft een waar spektakel; “Denk aan de grote tv shows zoals ie in de jaren zeventig in de weekenden op de buis waren. We halen alles uit de kast om nummer 14 een laatste saluut te geven.” De show wordt gepresenteerd door Cruijff fan Rick de Leeuw, naast voorman van de Tröckener Kecks ook schrijver, dichter en radiomaker.

Aan tafel schuiven onder meer schrijver en journalist Edwin Winkels, neerlandicus, schrijver en cabaretier Wim Daniëls en zanger/gitarist Erik Neimeijer aan. Je kunt rekenen op een avond vol boeiende anekdotes, toepasselijke muziek en mooie herinneringen. Na afloop van de show kun je tijdens de Danza Constanza dansavond genieten van DJ Johnny D en zijn über dansbare pop, funk, rock, soul en disco. Kaarten voor de Johan Cruijff Show kosten 10 euro (info en reserveren fonzo@home.nl)

Boekenmarkt Café

Op ‘Boekenmarkt Zondag’ is De Hip hét boekenmarktcafé van Deventer. Onder het genot van een kop koffie, drankje of lekkere lunch ontmoet je hier schrijvers, bewonder jij je laatste literaire veroveringen en bemachtig je de handtekening van Edwin Winkels en Rick de Leeuw die hun ‘Cruijff boeken’ ’s middags komen signeren.

Wartaal IV @ De Hip

Vrijdag 5 augustus, 20.30 uur: De Grote Deventer Taalstrijd (dictee) – gratis entree
Vrijdag 5 augustus, 23.00 uur: Boekenmarktbal – gratis entree
Zaterdag 6 augustus, 21.00 uur: De Johan Cruijff Show, entree 10 euro
Zaterdag 6 augustus, 23.30 uur: Danza Constanza – gratis entree
Zondag 7 augustus, 10.00 uur: Boekenmarkt Café – gratis entree
 

De Hip, Brink 21, 7411 BR Deventer, www.dehip.nl Opgeven/reserveren via fonzo@home.nl

Reacties

reacties