Theaterliefhebbers kijken ieder jaar weer uit naar het moment waarop de Deventer Schouwburg het programma voor het aankomende jaar bekend maakt. Vanaf vandaag ligt het programma 2016-2017 van de Deventer Schouwburg voor iedereen klaar. Ook dit jaar weer is men er in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen waarin ruimte is voor alle facetten van theater. Van grote namen tot inspirerende kleinere producties, het is allemaal te zien in de Deventer Schouwburg tijdens het aankomende theaterseizoen.

Cabaret
Traditioneel weet de Deventer Schouwburg ieder jaar weer enkele grote namen uit de cabaretwereld op de planken te krijgen. Liefhebbers van een avond scherpzinnige humor en satire kunnen ook dit jaar rekenen aansprekende namen als Bert Visscher, Hans Liberg, Plien en Bianca, Lebbis én Jon van Eerd die met zijn nieuwe klucht de lachers gegarandeerd op zijn hand zal krijgen.

Concerten
deventer-schouwburg-3jsVeel ruimte is er voor muziek. O.a. Jeroen van der Boom, De Edwin Evers Band, Danny Vera, Frank Boeijen, Miss Montreal én de 3JS komen naar Deventer voor spetterende concerten. Liefhebbers van musical kunnen ook hun hart ophalen met producties als Into The Woods en A Chorus Line, over ‘grande dames’ Adèle, Conny en Jasperina.

 

Dans & Toneel

deventer-schouwburg-moeders-en-zonenHet aanbod van dansvoorstelling zet de verbreding door die de afgelopen jaren is ingezet. Naast de inmiddels traditionele Introdans kunnen liefhebbers genieten van de klassieke balletvoorstelling Sleeping Beauty, een vernieuwende versie van Het Zwanenmeer door Jakop Ahlbom en ICamsterdam én Conny Janssen Danst. Aansprekende toneelstukken als de nieuwste VERLEIDERS, Moeders en Zonen met Anne Wil Blankers en Paul de Leeuw staan ook garant voor een heerlijk avondje uit.

Aanbod voor kinderen
Zoals ieder jaar veel ruimte voor voorstellingen voor kinderen. Ook dit jaar is de Deventer Schouwburg er in geslaagd een leuk programma voor de kids samen te stellen met populaire namen als Dolfje Weerwolfje, Brandweerman Sam én Ernst, Bobby en de Rest.

deventer-schouwburg-dolfje-weerwolfje

Op vrijdag 30 september speelt de swingende BigBand Jazz Orchestra of the Concertgebouw tijdens de feestelijke opening van het theaterseizoen. De verkoop van kaarten voor seizoen 2016-2017 start op woensdag 18 mei. Kaarten bestellen kan via de website, telefonisch of bij de kassa van de schouwburg zelf.

Deventer Schouwburg – Leeuwenbrug 2 – 0570 683500 – www.deventerschouwburg.nl

Reacties

reacties