De Deventer Jeugd Musical brengt in het weekeinde van 11 en 12 juni alweer haar 49e musical op de planken. Dit jaar spelen zij Kruistocht in Spijkerbroek, naar het bekende boek van Thea Beckman. Ook dit jaar staat de Deventer Jeugd Musical weer garant voor een heerlijk theateruitje!

Onder bezielende leiding van regisseur Michiel Zwiers, zangpedagoog Jenny Nijenhuis en choreografe Chantal Janssen heeft de cast de afgelopen maanden keihard gerepeteerd. De cast bestaat uit ruim 50 enthousiaste en getalenteerde kinderen en jongeren uit Deventer en omstreken.

Het verhaal

Dolf Wega (gespeeld door Ivar Woutersen), een puber uit deze tijd, komt via een tijdmachine terecht in de dertiende eeuw, een tijd vol armoede, list en bedrog. Hij sluit zich noodgedwongen aan bij een passerende kinderkruistocht. De kinderen zijn op weg naar het Beloofde Land: Jeruzalem.

Dolf draagt zijn steentje bij aan de moeilijke tocht, maar hoopt diep van binnen toch weer naar huis terug te kunnen keren. Tijdens zijn lange, zware reis leert Dolf niet alleen veel over vroeger, maar ook over zichzelf. Met zijn twintigste-eeuwse kennis kan hij veel middeleeuwse problemen oplossen, maar komt hij ooit weer thuis?

deventer jeugd musical repetities
Deventer Jeugd Musical tijdens repetities voor “Kruistocht in Spijkerbroek”

Jubileum

De Deventer Jeugd Musical is ontstaan uit de “Deventer Opera en Operette Vereniging” die is opgericht in 1957. De jeugdafdeling bestaat sinds 1967. Sinds 2002 is de naam “Deventer Jeugd Musical” aangenomen, omdat deze naam meer past bij het jonge karakter van de vereniging.

In 2017 bestaat de Deventer Jeugd Musical 50 jaar, en dat wordt groots gevierd met de musical De schatten van Deventer. Een musical die speciaal voor dit jubileum geschreven is door Jan Terlouw.

Kruistocht in Spijkerbroek is te zien op zaterdag 11 juni om 19.00 en zondag 12 juni om 12.00 uur in de grote zaal van de Deventer Schouwburg. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar! Kijk voor meer informatie op de website van de Deventer Jeugd Musical. www.deventerjeugdmusical.nl

Reacties

reacties