Na succesvolle uitvoeringen op festivals als Oerol en Noorderslag is de voorstelling ‘Roestige Spijkers & Andere Helden’ van TAMTAM objectentheater in de maanden juli en augustus vrijwel ieder weekend te zien in het inspirerende TAMTAMtheater in Deventer. Tijdens de extra lange theater versie van deze live gespeelde animatiefilm spelen gevonden voorwerpen de hoofdrol.

Een verroeste zaag die schittert in zijn rol als ‘de zee’ of een oude werkhandschoen die voor je ogen verandert in een kolkend moeras, het klinkt misschien wat vreemd en onalledaags, en dat is precies wat het moet zijn. Roestige Spijkers & Andere Helden is een voorstelling die de fantasie prikkelt en waarin niets is wat het lijkt. In de voorstelling veranderen dingen die te waardeloos zijn om zelfs maar weg te gooien in hoofdrolspelers die schitteren in de rol van hun –tweede- ‘leven’.

Ontroering & humor

Tijdens de voorstelling gebruiken twee spelers gevonden voorwerpen als acteurs en decors door ze onder een videocamera te bewegen. Het publiek ziet zowel de spelers achter hun animatietafel bezig als het resultaat daarvan: verrassende beelden op een grootbeeld TV of geprojecteerd op een grootbeeld scherm. Je bent hierdoor niet alleen toeschouwer maar ziet de voorstelling ter plekke ontstaan, terwijl de betoverende muziek je als vanzelfsprekend het zeemansverhaal in trekt. Je ziet het verhaal van twee afgekloven maiskolven die verliefd worden, en hoe een moeder van vissenhuid haar pasgeboren baby aan een slang verliest. Zonder tekst, uitgebeeld door schroeven, draadstaal en verroest gereedschap. Een voorstelling vol ontroering en, zoals je van TAMTAM mag verwachten, met een flinke dosis humor.

Roestige Spijkers & Andere Helden is in juli & augustus op de volgende vrijdagen, zaterdagen en zondagen te bekijken:
15,16, 17 juli, 22, 23, 24 juli
5, 6, 7 augustus, 12,13, 14 augustus
19, 20 en 21 augustus

De voorstelling (entree €10,-) begint steeds om 20.30 uur, en is hierdoor is prima te combineren met een lekker diner voor de voorstelling of een lekker drankje na de voorstelling bij DokH20, Piknik of Fooddock die net als het theater in het Havenkwartier van Deventer gevestigd zijn.

Reserveren is aan te raden en kan via de website van het TAMTAMtheater.

TAMTAM werkplaatstheater, Scheepvaartstraat 25007, 7411MB Deventer, www.tamtamtheater.nl

Reacties

reacties