Op 20 augustus 2016 vindt voor de eerste keer het Deventer Stadsfestival plaats. Voor dit splinternieuwe evenement hebben een aantal bevlogen en creatieve ondernemers hun handen ineengeslagen om Deventer met een nieuw en onvergetelijk evenement op de kaart te zetten. Het Deventer Stadsfestival wordt een festival met ‘voor ieder wat wils’ maar toch uitgesproken, uniek en met een duidelijke, Deventer, identiteit. Het evenement kan nu al op veel enthousiasme rekenen en lijkt een absolute voltreffer te zijn onder de festivalgangers.

Update: Kenny B heeft het naar zijn zin in Deventer:

Kenny B maakt er een feestje van op het Deventer StadsfestivalOok Kenny B heeft het naar zijn zin in Deventer en maakte er zojuist een feestje van op het Deventer Stadsfestival #praatdeventersmetme 🙂 (Video: Rob Eeftink)

Geplaatst door Ontdek Deventer op zaterdag 20 augustus 2016

Waar sommige organisatoren er voor kiezen een evenement eerst eens rustig en kleinschalig op te starten, is deze aanpak aan de crew van Deventer Stadsfestival niet besteed. De afgelopen tijd maakten ze de ene na de andere grote naam voor de line-up bekend. Bands als Handsome Poets, Van Dik Hout en Van Velzen en dance acts als Lil’ Kleine, Sterac a.k.a. Steve Rachmad en natuurlijk onze ‘eigen’ De Sluwe Vos doen eerder vermoeden dat het om een gerenommeerd festival gaat en laten je even vergeten dat het pas de eerste editie is!

deventer-stadsfestival-live-stage

Een festival heeft een te gekke locatie nodig en die heeft de organisatie gevonden in het Rijsterborgherpark. Dit prachtige park aan de rand van het centrum en nabij het station was eerder het decor van evenementen als Welle Village At The Park en Citymoves en is door de sfeervolle ligging de perfecte locatie voor het Deventer Stadsfestival.

Kids Area

Het Deventer Stadsfestival moet een happening worden voor jong en oud. Om dit te bereiken heeft de organisatie ook veel aandacht voor de allerjongste bezoekertjes. In de Kids Area, die speciaal voor de jonge festivalgangers zal worden ingericht, zullen tussen 12.00 en 18.00 uur allerlei leuke activiteiten en optredens plaatsvinden.

Onlangs maakte de organisatie bekend dat de meest populaire hondjes van het land, Woezel & Pip, op 20 augustus af zullen reizen naar Deventer voor een Meet & Greet. Bovendien zullen de populaire viervoeters in de Kids Area hun theatershow op de planken brengen. Dat kids op dit festival erg welkom zijn, blijkt wel uit het feit dat alle kids onder de 1.40 meter tot 18.00 uur gratis toegang hebben tot het festival. Ook aan de ouders is gedacht; de organisatie richt een speciale bar in met zicht op de kids-area.

 

deventer-stadsfestival-dance-stage

Rijsterborgherpark

De geweldige ligging van het Rijsterborgherpark maakt het mogelijk om tijdens het festival meerdere podia te plaatsen. Zo is er een Mainstage waar voornamelijk de live-acts zullen spelen, een Dance-Stage waar dance-acts als Lil’ Kleine, FeestdjRuud en Giocatori hun opwachting zullen maken én een Techno-Stage in de festivaltent waar de liefhebbers van de wat stevigere beats hun hart kunnen ophalen op de betere technodeuntjes van o.a. De Sluwe Vos en kornuiten.

Early-Bird Tickets

Dat het evenement een schot in de roos is, was al snel duidelijk. De extra voordelige early-bird tickets die onlangs in de verkoop gingen vonden gretig aftrek en binnen enkele dagen waren er al duizenden kaartjes verkocht. De komende maanden zal de organisatie de resterende namen van programmering bekend maken en wordt duidelijk welke publiekstrekkers men nog meer heeft weten te strikken.

De voortekenen zijn veelbelovend en het lijkt er op dat alleen een orkaan nog kan verhinderen dat het Deventer Stadsfestival gaat uitgroeien tot een van de leukere evenementen in zijn soort. Al ligt het, gezien de schat aan ervaring die in de organisatie aanwezig is, in de lijn der verwachting dat er zelfs dan nog een spetterende eerste editie van het festival zal plaatsvinden.

deventer-stadsfestival-2016-head

Kun jij, net als wij, niet wachten om naar het Deventer Stadsfestival te gaan? Ga dan snel naar de website voor meer informatie en kaartjes. www.deventerstadsfestival.nl

Reacties

reacties