Voor een weekend vol live muziek van te gekke coverbands moet je aankomend weekend op Colmpop 2016 zijn. De organisatie belooft een Mega Tribute Weekend en als je naar de line-up van het festival kijkt maken ze deze belofte meer dan waar.

Geheel in lijn van de traditie begint Colmpop ook dit jaar op zaterdagmiddag met het Open Podium. Zes jonge bands strijden hier voor twee felbegeerde plaatsen in het hoofdprogramma van volgend jaar.

Vorig jaar won The Woof het Open Podium en deze band zal dan ook de zaterdagavond openen om hierna het stokje over te dragen aan Rock Addiction (Brittish Rock) en de Kiss Kicks (Kiss Tribute). De eerste avond van Colmpop zal worden afgesloten door de uit Engeland afkomstige ‘mannen met lange baarden’ van ZZ Tops.

De andere winnaar van het Open Podium van vorig jaar, Damage Factory trapt af op de zondagmiddag. De band Fools of Funk zal hierna het festivalterrein op zijn kop zetten met lekkere dansbare funk. Colmpop zal worden afgesloten door de achtkoppige formatie Touch of Toto die tijdens hun optreden alle grote hits van Toto voorbij zullen laten komen.

Kleedjesmarkt

Nieuw dit jaar is de kleedjesmarkt voor de kids op zaterdag. De organisatie laat weten dat ze de vele teleurgestelde kids die vanwege het slechte weer hun koopmanskunsten niet hebben kunnen vertonen op Koningsdag op Colmpop alsnog een kans krijgen. Op zaterdag 7 mei maakt de organisatie daarom ruimte in het schema voor een ingelaste kleedjesmarkt van 13.00 tot 18.00.

Colmpop 2016 vindt zoals altijd plaats op evenemententerrein De Kuip in Colmschate waar ook voor de kids weer allerlei leuke activiteiten georganiseerd zullen worden. De toegang is gratis en het exacte programma van het festival kun je vinden op www.colmpop.nl

 

Reacties

reacties