Als het aan de Deventer Centrum Moskee ligt staat Deventer tijdens het komende weekeinde in het teken van positiviteit, wederzijdse verdraagzaamheid én veel gezelligheid. Van vrijdag 29 april tot en met zondag 1 mei zal in en rondom de Centrum Moskee het jaarlijkse Multi Culturele Festival plaatsvinden.

Tijdens het inmiddels traditionele festival kun je genieten van diverse multiculturele optredens, lekker eten en kun je bijvoorbeeld een rondleiding door de moskee volgen. Verder zijn er diverse leuke stands waar je informatie en achtergronden kunt vinden of traditionele spulletjes kunt kopen. Ook aan de kinderen is gedacht met diverse activiteiten als knutselen, schminken, een springkussen en nog veel meer.

deventer-centrum-moskee-festival-2016

 

Multiculturele Interactie

In tijden van wereldwijd toegenomen spanningen en onbegrip kan het festival niet op een beter moment komen. “Het festival is er juist om de sociale interactie tussen Deventenaren te bevorderen. Wij willen ervoor zorgen dat een ieder kennis kan maken met zowel de Islam als allerlei andere culturen. Tevens willen wij laten zien dat de Deventer Centrum Moskee toegankelijk is voor iedereen. Wij willen iedereen oproepen het festival te bezoeken en een bijdrage aan de multiculturele interactie in Deventer te leveren” Aldus de organisatie.

Het belooft evenals voorgaande jaren een drukbezocht en gezellig weekeinde te worden vol dans, zang, olie-worstelen en interessante lezingen.

Het festival begint op vrijdag 29 april om 12.00 uur en eindigt zondag 1 mei rond 18.00 uur. Locatie: Deventer Centrum Moskee, Smyrnadwarsstraat 2 Deventer. www.centrummoskee.nl

Reacties

reacties