Ingezonden bericht

Met een groot multicultureel buurtfeest op 21 mei wil de stichting ‘Vrouwen voor Elkaar’ in Keizerslanden op een feestelijke manier de sociale samenhang in de wijk verbeteren. Op het feest, dat van 11.00 tot 17.00 uur plaatsvindt in en om Stichting Masohi aan de Kon. Julianastraat 89, is onder meer een grote braderie, live muziek en dans uit verschillende culturen, veel activiteiten voor kinderen, o.a. een kleedjesmarkt, lekkere hapjes, workshops (o.a. henna-behandeling, make-over, haar vlechten, hondengedrag, line dance) en een fotograaf die portretfoto’s maakt.

De organisatie wil met dit feest laten zien welke culturen er zijn binnen de groep ‘Vrouwen voor Elkaar’ en daarmee ook in de wijk. Bovendien willen ze de bezoekers kennis laten maken met de gebruiken binnen de verschillende culturen. Met de opbrengst van dit feest wil de stichting ook middelen verwerven om de huur van de ruimte in Masohi te kunnen blijven betalen en zo het voortbestaan van de groep te verlengen.

Theatervoorstelling

Bijzonder is dat deelnemers van ‘Vrouwen voor Elkaar’ op het feest een speciale theatervoorstelling brengen. Daarin laten de vrouwen uit de multiculturele groep aan de hand van verschillende thema’s gebruiken zien binnen de uiteenlopende culturen. Zij werken sinds januari aan de voorstelling die onder leiding staat van drama-docente Gabriëlle Groothuis.

Vrouwen voor elkaar

vrouwenvoorelkaar‘Vrouwen voor Elkaar’ bestaat uit ongeveer dertig vrouwen uit Indonesië, Somalië, Thailand, Cambodja, Iran, Irak, Turkije, Syrië, Hongkong, Bosnië, de Phillippijnen, Suriname en Nederland. Zij komen wekelijks bijeen in Masohi. De groep richt zich in principe op vrouwen uit de wijk Keizerslanden. Maar inmiddels komen er ook veel vrouwen uit andere wijken, ook omdat een aantal vrouwen vanwege de herstructurering van de wijk is verhuisd. De groep staat open voor alle vrouwen. Uitwisseling van ervaringen en begrip krijgen voor elkaar is belangrijk. De  vrouwen gaan vertrouwelijk met elkaar om in een gezellige en open sfeer. De groep is een goede mogelijkheid om uit isolement te komen, zelfvertrouwen te winnen en de Nederlandse taal beter te leren spreken.

Stichting ‘Vrouwen voor Elkaar’ werkt voor het multiculturele feest samen met onder andere WijDeventer, Raster Welzijn, Cambio, Kids Wijk 4, en Masohi.

Reacties

reacties