Een zinderende zomeravond vol blues, lekkere eten en drinken onder de rook van de Deventer toren. Dat kan maar één ding betekenen; het is tijd voor het Graveyard Bluesfestival als aftrap voor een spetterend muzikaal weekend op het Grote Kerkhof.

Maar liefst drie geweldige muzikanten spelen verspreid over twee podia op het Grote Kerkhof. Het is dan ook niet voor niets dat het festival de enigszins angstaanjagende naam ‘Graveyard Blues’ draagt. Een blik op de line-up van Graveyard Blues maakt gelukkig al snel duidelijk dat je niet bang hoeft te zijn voor een ‘doods’ sfeertje deze zaterdagavond. Onder andere de winnaar van de Dutch Blues Music Award, Big Bo zal tijdens Graveyard Blues acte-de-présence geven.

De avond start rond de klok van 20.00, waarna op twee podia op het sfeervolle stadsplein naast Big Bo ook Arthur Ebeling en Peter Struijk de bezoekers zullen verwennen met spetterende optredens.

Foto: Arthur Ebeling © Walter Goyen
Foto: Arthur Ebeling © Walter Goyen

Arthur Ebeling is een Amsterdamse zanger/gitarist die zich na de rock’n’rollband Jump! Dickie Jump! na 1988 solo bekwaamt in rhythm & blues, country-blues vermengd met jazz invloeden geïnspireerd door Ray Charles, Tom Waits en Eddie Cochran.

Big Bo speelt zijn blues als een one-man-band. Met zijn ongepolijste, maar soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische 6 & 12 string gitaar, steel en wood dobro, mondharmonica en footstomp. Peter Struijk is op zijn beurt te horen met heerlijke onversneden Nederlandse Chicagoblues.

Amerikaanse Middag

Ook op zondagmiddag is er overigens reden genoeg om af te zakken naar het Grote Kerkhof. Op zondag ben je wederom welkom op de gezellige terrassen voor een gezellige Amerikaanse middag. Tijdens deze muzikale middag, als onderdeel van de Zomer Rendez Vous!, staat o.a. een optreden van de Swamp Country Bluegrass Band op het programma. De Amerikaanse middag op zondag 24 juli begint om 15.00 uur.

Zowel het Graveyard Blues Festival als de Amerikaanse middag zijn gratis gratis toegankelijk. www.grotekerkhof.nl

 

Reacties

reacties