15.2 C
Deventer
zo 20 september 2020 - 22:43

Het hele jaar door de leukste evenementen in Deventer

Hoewel een bezoek aan Deventer alleen al vanwege het prachtige historische stadscentrum de moeite waard is staat Deventer sinds jaar en dag bekend als dé evenementenstad van Nederland. Grote evenementen in Deventer als Deventer op Stelten, de Deventer Boekenmarkt en het Dickens Festijn zijn inmiddels uitgegroeid tot kwalitatief hoogstaande evenementen met internationale allure. Mede hierdoor is Deventer in 2015 uitgeroepen tot Evenementenstad van het jaar 2015.

Het zijn echter niet alleen de grote massale evenementen waardoor vele toeristen en dagjesmensen Deventer als bestemming kiezen. De afgelopen jaren waait er een verfrissende en vernieuwende wind door Deventer als het gaat om mooie, creatieve en spraakmakende evenementen. Met evenementen als LOS Festival en Festival Havenwerk drukt het levendige Havenkwartier een stevige stempel op aansprekende events in Deventer.  Natuurlijk mogen ook het sfeervolle Film op de Brink, Deventer Muziek Totaal en het jaarlijkse Tour de Terras niet op dit lijstje ontbreken.

Deventer bruist als nooit tevoren en dat is te merken aan het brede en aantrekkelijke aanbod van evenementen en activiteiten. Vrijwel iedere week is er wel een reden om een bezoek te brengen aan het gezellige Deventer. Naast culturele evenementen ontstaan er steeds meer aansprekende evenementen in Deventer op het gebied van muziek en food.  Het meerdaagse culinaire festival De Smaak van Deventer en het Deventer Stadsfestival in het Rijsterborgherpark zijn hiervan mooie voorbeelden.

Naast de grote evenementen in Deventer worden er ook tal van kleinere maar niet minder leuke evenementen georganiseerd. In onze maandagenda zetten we iedere maand een aantal leuke, gezellige of bijzondere evenementen in Deventer op een rijtje!

Het allerbelangrijkste is misschien wel de gastvrijheid die je zult ervaren tijdens een bezoek aan Deventer. Niet alleen van de hartelijke Deventenaren zelf maar ook tijdens een bezoek aan dat leuke restaurantje, café of tijdens een drankje op één van de vele leuke terrassen. Deventer is een stad die je niet snel zult vergeten en dat hoeft gelukkig ook niet. Er is namelijk altijd wel een leuke reden om een bezoek te brengen aan Deventer, de gastvrije Hanzestad!

ib3 image
Deventer Op Stelten
Lees Meer
ib3 image
Dickens Festijn
Lees Meer
ib3 image
Deventer Stadsfestival
Lees Meer
ib3 image
De Smaak van Deventer
Lees Meer
ib3 image
Film op de Brink
Lees Meer
ib3 image
Deventer Boekenmarkt
Lees Meer
ib3 image
LOS FESTIVAL
Lees Meer
ib3 image
Deventer Muziek Totaal
Lees Meer
ib3 image
Festival Havenwerk
Lees Meer
ib3 image
Tour de Terras